Om bruk av informasjonskapsler

Sist oppdatert januar 2019

Generelt
Informasjonskapsler (også kjent som «cookies») er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside, og disse forteller hvilke nettsteder og hvilke sider på disse du har besøkt.  

Vi bruker informasjonskapsler på vårt nettsted for å ha velfungerende funksjoner for brukerne (bl.a. Min side), for å kunne logge den enkelte brukers handlinger på nettstedet og for å markedsføre oss på andre nettsteder brukerne besøker.

Webanalyse 
Vi samler vanlig besøksstatistikk for nettstedet vårt ved hjelp av analyseverktøy som tilbys av Google Analytics. Disse opplysningene blir bare benyttet til drift og videreutvikling av nettstedet.

I tråd med vanlig praksis på nettet registreres brukernes IP-adresse på nettstedet. Vi benytter derimot et script som tar vekk de siste sifrene fra din IP-adresse før informasjonen blir lagret av Google Analytics. Dette gjør at analyseverktøyet kan anslå brukernes geografiske plassering, men adressen kan ikke benyttes for å identifisere den enkelte bruker.

Ønsker du flere detaljer om hvilke informasjonskapsler dette nettstedet bruker og hva de brukes til så finner du en liste med detaljert spesifikasjon her.


Markedsføring fra oss på tredjeparters nettsteder
Dersom du har besøkt vårt nettsted kan bruken av informasjonskapsler medføre at du vil se annonser fra oss på andre nettsteder. Teknologien vi benytter til dette kalles "remarketing" og leveres av Google, Facebook og AppNexus. Disse informasjonskapslene inneholder kun informasjon om hvilke sider du har besøkt på nettstedet vårt, og ikke opplysninger som kan identifisere deg som person. "Remarketing"-informasjonskapsler utløper etter maksimalt 90 dager fra det tidspunkt at informasjonskapselen er opprettet eller oppdatert.

Første gang du besøker vårt nettsted får du spørsmål om å samtykke til vår bruk av informasjonskapsler som beskrevet ovenfor. Hvis du ønsker at informasjonskapsler skal deaktiveres, må du endre innstillingene i nettleseren din. Vær oppmerksom på at om du deaktiverer informasjonskapsler kan dette påvirke funksjonaliteten på nettstedet vårt. 

Bruk av nettstedets søkefelt
Vi lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter. Formålet med dette er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre ved at vi kan finne ut hvilke søkeord som gir treff og hvilke søkeresultater som blir klikket på. Det lagres ikke IP-adresse eller annen informasjon knyttet til søkeordene.