Hjelp og veiledning for ladeappen

Ladekart

Er det første gang du skal ta i bruk en karttjeneste som viser ladestasjoner? Vi gir deg litt informasjon slik at du lettere kan forstå all den nyttige informasjonen du finner i appen.

Les mer …

Slik lader du hjemme

HjemmeladingMesteparten av behovet for strøm til en elbil dekkes med normallading hjemme over natten. Hva trenger du av ladeutstyr?

Les mer …

Slik lader du en elbil

ElbilladingAlt du trenger for å lade elbilen er en stikkontakt hjemme eller på jobb.

Les mer …

Slik setter du opp ladestasjon for elbil

BorettslagElbilforeningen har laget en veileder for borettslag som gir praktiske råd for hvordan man går fram, steg for steg. Det trenger ikke være spesielt dyrt eller vanskelig.

Les mer …

Bruksanvisning for nye ladepunkt i Oslo

Oslo ladestolpeForsiktig har de begynt å poppe opp, og vi har merka en begynnende forvirring blant elbilistene. Her er en veiledning for hvordan du kan ta de nye ladestolpene i bruk.

Les mer …

Hva slags ladestasjon skal du lage?

LadestasjonsskiltVi har noen tips og synspunkter for dem som skal sette opp en ladestasjon.

Les mer …

Tips oss om nye ladestasjoner


LadestasjonerNye ladestasjoner popper opp. Du kan hjelpe NOBIL med å være oppdatert. Bare besøk vårt tipsskjema.

Les mer …

Hvilke elbiler kan lade med hva?

LadestasjonVi har lagd en oversikt over hvilken ladeeffekt dagens elbiler kan benytte, samt hvilke ladekontakter de kan bruke.

Les mer …

Leverandøroversikt

telefonHer finner du ei liste som viser de mest erfarne, sentrale leverandørene av ladeutstyr og installasjon av infrastruktur i Norge. Det finnes sjølsagt også andre enn disse. Si gjerne ifra hvis det er noen vi åpenbart har glemt.

Les mer …

Lading av elbiler og sikkerhet

LadeinntakEn forutsetning for elbilisme er selvfølgelig at elbilen kan lades, og et av de viktigste ladestedene er hjemmet / basen til elbilbrukerne. Da må vi sørge for at lading foregår på en trygg måte.

Les mer …

Nye tjenester med ladestasjonsdata

MarkørerI 2012 utførte Ladestasjoner AS et forprosjekt med støtte fra Transnova. Hensikten var å undersøke muligheten til å bruke ladestasjonsdata for nye brukere.

Les mer …

Kontakttyper

SAE J1772Det er ikke bare å koble seg på der det er strøm. Det er et utvalg av kontakter på ladestasjonene. Noen som passer for deg?

Les mer …

Type elbilplugger

ElbilpluggerLadebransjen har sitt kodespråk. Her er en kort forklaring på det som kalles «type» plugger.

Les mer …

Ladefart

LadefartI ladestasjonsappen har vi et felt som kalles «ladefart». Vi skal forsøke å forklare hvordan du skal forstå denne informasjonen om hastigheten på ladinga.

Les mer …

Kode «mode»

LadepistolLadebransjen har sitt kodespråk. Her er en kort forklaring på det som kalles «mode».

Les mer …

Neste generasjon normallading

LadekontakterElbilforeningen foreslår at offentlig ladeinfrastruktur bør bli mer avansert og robust. Investeringen vil bli høyere, men løsningene vil være mer anvendelige over tid.

Les mer …

Google Play

iTunes

Lading for «dummies»

lading for dummies