Slik fungerer ladekartet

Er det første gang du skal ta i bruk en karttjeneste som viser ladestasjoner? Her er litt informasjon som kan være nyttig å vite for deg.

Eksisterende hurtigladere oppgis med data fra NOBIL. Bare klikk på markøren så får du opp ei infoboble. Ikke en fullstendig gjengivelse av alt du kan trenge å vite. Behøver du mer info, kan du klikke på den blå lenka for å komme til stasjonsvisning på ladestasjoner.no.

I infoboblene for kommende eller innvilgede søknader har vi lagt inn det som utbygger antar vil bli satt opp, og hva som anses som et realistisk tidspunkt for oppstart. Elbilforeningen holder dette oppdatert etterhvert som de får vite mer. Vær oppmerksom på at ikke alle klarer å holde tidsfristen de selv har satt seg. Vi forsøker å være strenge med hvilke som får være med, samt begrense oss til den nære framtid - opptil 9-12 måneders tidsperspektiv.

Vi understreker at de kommende hurtigladestasjonene bare er planlagte. Geoplassering er omtrentlig og kan endre seg, oppstart forskyves, tilgang og betalingsordning være usikker og i verste fall kan også en planlagt ladestasjon ryke ut. Kun de grønne markørene er sikre. Disse ladestasjonene er allerede på plass og registrert i NOBIL.

Vi er avhengig av at operatøren kommuniserer korrekt info til NOBIL. Helt trygg kan du være om status er opptatt (gul) eller feil/ute av drift (rødt). Angis den som ledig (grønn), betyr det at ingen bil akkurat da skal være tilkoblet lading. Men det kan f.eks. stå biler på plassen eller den kan bli opptatt før du når fram. Så ledig må tolkes som mest sannsynlig tilgjengelig for deg.